Başlangıç > F Tipi, Tecrit > Kocaeli F Tipi’nden Cengiz Kara: “Söyle Kim Kazandı Ölümü?”

Kocaeli F Tipi’nden Cengiz Kara: “Söyle Kim Kazandı Ölümü?”

F Tipi Cezaevi ve TecritDostlar, size burayla ilgili güzel şeyler anlatmak isterdim. Ama takdir edersiniz ki bu aralar F Tiplerinde öyle anlatılmaya değer pek iyi şey olmuyor ne yazık ki. Sadece bazen unutulmak üzere olan eski bir dosttan gelen bir mektup, bazen yağmurlu havada rüzgarın burnunuza taşıdığı toprak kokusu ve havalandırmamıza yuva yapan bir kuş çoktan unutmaya başladığımız duyguları tattırıyor bize. Bize yasaklanan şeyleri o zaman daha bir özlemle anıyor, daha bir sıkı sarılıyoruz yaşama direnişine..

Sesimi sesinin üstüne koyma
Kara gecede karanlıkta, acılı
Yüreğinde yeşerdiyse de alevi ölümün
Kan boğmadı daha korkuyu
Kırılmadı kin ve öfkenin fidanı

Sesini sesimin üstüne koyma
Ağzımda prangası tutuklu rüzgar

Yanlış arama ölümden başka
Kurşuna dizilen resimlerde
Acıyla örülmüşse cesetler
Ve ağlıyorsa hücremde ay ışığı
Üzgün değilim, hüzünlü asla…
(…….)
Yüreğimde mezarlar açma artık
Kazıdım hücremin duvarına çünkü
Zamanı kucaklayan öfkemi
Acıdan üretilen sesimi
(…….)
Tek değilim artık, çoğaldım ölüme
Yüzümde kelepçesi tutuklu rüzgar
-Söyle kim kazandı ölümü?…

Refik Durbaş (hücrede ay ışığı)

Merhaba dostlar,

Nasılsınız, umarım iyisinizdir. Biz inadına her zaman iyiyiz. Bu aralar bizim havalandırmanın batısındaki çatı aralığına birkaç kuş taşınmış, hummalı bir çalışma temposuyla, etraftan bulabildikleri çerçöpü getirip yuvalarını restore ederek burada dünyaya getirecekleri yeni yaşamlar için güvenli ve konforlu bir hale getirmeye çalışıyorlar. Bir görseniz onları ne kadar sevimliler..

Size burayla ilgili daha fazla güzel şey anlatmak isterdim. Ama takdir edersiniz ki bu aralar F Tiplerinde öyle anlatılmaya değer pek iyi şey olmuyor ne yazık ki. Sadece bazen unutulmak üzere olan eski bir dosttan gelen bir mektup, bazen yağmurlu havada rüzgarın burnunuza taşıdığı toprak kokusu ve havalandırmamıza yuva yapan bir kuş çoktan unutmaya başladığımız duyguları tattırıyor bize. Bize yasaklanan şeyleri o zaman daha bir özlemle anıyor, daha bir sıkı sarılıyoruz yaşama direnişine..

Çıkarmakta olduğunuz İCİ bülteninin son sayısını daha yeni alabildik. Bu nedenle yazacağım şeylerden haberiniz olabilir, ama ben yine de tedbirli davranıp yazayım. Size iki sayfalık ceza tutanağı gönderiyorum. Orada ceza alanların isimleri, nede ve ne kadar ceza aldıkları yazılı. Bu yüzden orada belirtilen cezalara değinmiyorum. Ama şunu belirteyim bu tutanaktaki cezalar onaylandı. Hızla uygulamaya koyuldu. Onun dışında PKK li tutsaklar şubat ve mart ayında Öcalan’ın zehirlenmesini protesto için 3 günlük açlık grevi yaptılar.

Bende tutanaktaki cezama ek olarak “19 Aralık katliamını protesto etmek ve B.Aşçı’ya destek amacıyla açlık grevi yaptığım için “1 ay bazı etkinliklerden alıkoyma “ ve “ 3 ay açık görüş “ cezaları aldım.Yani anlayacağınız buralar bu ara diğer cezaevlerini aştı.

Bu aralar Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeden sonra ortak alana çıkmaya başladık. Genelgede sözü edilen “10 saat ortak alana çıkma hakkının” sözde bir hak olduğunu böylece öğrenmiş olduk. Ortak alan uygulaması personel olmadığı gerekçesiyle iki saat olacak şekilde düzenleniyor ve ayrıca telefonda Kürtçe konuşmakta yasak.

Buradaki durumlar özetle böyle. Size ve tüm dostlara sevgi e selamlarımızı gönderiyorum. Umutla.

15-04-2007
CENGİZ KARA
2 NOLU F TİPİ –KOCAELİ

*2 NOLU F TİPİ CEZAEVİ DİSİPLİN KURULU KARARI -KOCAELİ
TARİH:20.12.2006-SAYI:2006-83

…Verdikleri savunmalarında bahsi geçen oda kapılarını vurma eylemine katıldığını beyan eden Barış Açıkel ve Cengiz Kara’ nın yapmış oldukları kapıya vurma eylemleri nedeniyle 5275 sayılı CİK ‘in 42. maddesinin 2. fıkrasının (e) bendine göre “gereksiz yere marş söylemek ve slogan atmak “ iline aykırı hareket etmekten “1 ay süreyle mektup-telefon-faks-telgraf araçlarından yoksun bırakma “ cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir..

Ekli tutanakta isimleri yazılı 89 hükümlüden,

1-3’ü aynı gerekçe ile aynı cezayı (1 ay haberleşme men)

2-41’ine Kürtçe savunma verdikleri ancak Türkçe bildikleri için savunmaları işleme konulmamış, içlerinde tutuklu olan 1 kişiye” 45 gün haberleşmeden men cezası” , diğerleri için CİK 48 Madde gereği” bir eylemden dolayı verilen disiplin cezaları kesinleştikten sonra cezaların kaldırılması için gerekli süre içinde yeniden disiplin cezası gerektiren bir eylemde bulunan hükümlü hakkında her defasında bir üst ceza uygulanır “ hükmünce “ 80 gün ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma “cezası ile cezalandırılmalarına,

3-6’ sına yine üst ceza uygulanır hükmünce “80 gün ziyaretçi yasağı” verilmesine,

4-Savunmalarında bu eylemlere katılmadıklarını beyan etseler de katıldıkları anlaşılan 10 kişiye “45 gün haberleşmeden men cezası “ verilmesine,

5-Sözlü savunma vermeyerek kendilerine tebliğ edilen suçlamaları kabul etmiş sayılacak olan 12 hükümlüden 3’üne “45 gün haberleşme men cezası” verilmesine, 9 ‘una üst ceza verilir hükmü uyarınca “80 gün ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma” cezası verilmesine karar verilmiştir.

Not: ceza tutanağı İzmir Cezaevi İnisiyatif’nde (İCİ) bulunmaktadır..

Kategoriler:F Tipi, Tecrit
  1. 30 Nisan 2007, 3:17

    tecrik insanlik utanci olarak gerici türk devletinin yüzüne her alanda carpacaktir yasasin onurlu direnisimiz

  2. umutlu_devrimci
    23 Mayıs 2007, 20:36

    Tecrit e direnen tüm yoldaşlara içten ve derinden kocaman bir MERHABAAA.
    Kahrolsun Tecrit yaşasın İnsanlık Onuru….

  3. 21 Mayıs 2008, 10:11

    ne olursunuz benı gencay ünalla tanıstınız ne olursuz

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın